Over ZCL

Zwemclub Losser, ook wel ZCL genoemd, is een vereniging die voor iedereen die van zwemmen houdt iets te bieden heeft. Zowel op hoog als op recreatief niveau kun je bij ZCL zwemsport beoefenen, met of zonder bal. Zwemclub Losser komt uit in de nationale zwemcompetitie en waterpolocompetitie. Ook komen onze zwemmers en waterpoloërs regelmatig uit in een nationaal of internationaal toernooi.

Gastvrije club
De sportieve prestatie telt, maar staat zeker niet op zich. Daar hoort zeker ook gezelligheid en saamhorigheid bij. Dat is ook de reden waarom er zoveel leden al tientallen jaren lid zijn. ZCL is een hechte club, waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Het behoud van de identiteit van de vereniging en haar leden staat voorop. De sport is daarbij een verbindende factor. De club telt iets meer dan 200 leden. De thuishaven van ZCL is Brilmansdennen. Direct naast het zwembad bevindt zich het clubgebouw “De Hanger”.

Jeugd
Jeugd is een belangrijke pijler in het beleid van de club. ZCL wil graag een positieve en sportieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd in Losser en omliggende plaatsen. Naast het complete trainingsaanbod organiseert de activiteitencommissie regelmatig activiteiten voor de jeugd.

Recreatief zwemmen en waterpolo
Naast de wedstrijdsport heeft ZCL ook een programma voor recreatief zwemmen voor diegene die gezellig wil zwemmen en tegelijk een avondje uit wil zijn. Ook voor de wat meer recreatieve waterpoloërs is er ruimte om alleen mee te trainen.

Zwemclub Losser
Bekijk alle berichten van: