IJsclub Losser is een vereniging voor schaatsers en skeeleraars/ inline-skaters van jong en oud op zowel wedstrijd als recreatief niveau. De vereniging is opgericht in 1979 en uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 180 leden.

Sinds december 2011 heeft IJsclub Losser in een samenwerkingsverband met atletiekvereniging Iphitos de beschikking over een gecombineerde schaats-, skeeler- en atletiekbaan. De realisatie en het beheer van deze baan is in handen van Stichting MAN ( Multifunctionele Accomodatie Nilantspad ).
Op dit moment is Stichting MAN bezig met de volgende stap, het plannen en realiseren van een multifunctionele binnenaccommodatie. Hierbij is de judovereniging uit Losser een partner in de onderhandelingen.
Totdat een nieuw clubgebouw is gerealiseerd maken we gebruik van het bestaande gebouw bij de baan. In dit gebouw is een binnensportruimte geïmproviseerd, waarin o.a hometrainers en krachttoestellen staan opgesteld.

In de winter kunnen we na enkele nachten matige vorst schaatsen op onze eigen baan in Losser en als dat niet lukt maken we gebruik van speciale trainingsuren op IJsbaan Twente. Ook in de zomerperiode zijn we actief. Er zijn dan droogtrainingen, skeelertrainingen en fietstrainingen die bedoeld zijn als voorbereiding op zowel skeeleren als schaatsen.

IJsclub Losser
Bekijk alle berichten van: