Plannen Lekker Fit Losser gewijzigd

Sinds 2014 probeert de gemeente Losser basisschoolkinderen te stimuleren tot een actieve en gezonde levensstijl. Dit doet zij door samen in een programma ‘Lekker Fit’ met diverse sportverenigingen in de gemeente proeflessen aan te bieden zodat kinderen kunnen kijken wat ze leuk vinden en bij welke vereniging zij zich het liefste willen aansluiten. Doorgaans sluit zo’n 10% van de deelnemers zich later aan bij een sportvereniging.

Deze succesvolle aanpak wil de gemeente Losser breder trekken en was voornemens in 2021 een jaarkalender te maken voor niet alleen de basisschooljeugd maar voor iedereen. Zo kan iedere inwoner een aantal proeflessen bij een sport- of muziekvereniging bijwonen zonder meteen lid te worden. “Helaas zijn we ingehaald door de actualiteiten,” zegt Jurgen Schiphorst, buurtsportcoach van de gemeente, “Er is nu te veel onzekerheid. We hadden data gepland, maar die zijn weer uitgesteld. Zo geven we de deelnemers valse hoop.
We gaan nu eerst kijken wat er binnen de regels wel mogelijk is en komen dan met een nieuw aanbod.
Verenigingen die ook graag dergelijke proeflessen willen aanbieden, kunnen zich nog steeds melden om mensen enthousiast te krijgen voor lessen later in het jaar. We hopen dat we in het nieuwe schooljaar met een volledige nieuw programma kunnen starten.”
Wel is de nieuwe website van Lekker Fit klaar. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op www.lekkerfitlosser.nl

Deze week uitgebreid in de week van Losser

Plannen Lekker Fit Losser gewijzigd