Doe mee aan de Lente Games 2021!

Jeugd kan gratis sporten in de meivakantie

Jongeren kunnen de komende meivakantie meedoen aan de Lente Games. Lekker sporten en bewegen in de buitenlucht. En het is ook nog eens helemaal gratis! Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je nu in voor de clinic die je leuk lijkt!

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie veel minder bewegen. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan ook geestelijk minder lekker in hun vel te zitten. De buurtsportcoaches van de gemeente Losser en Fundament organiseren daarom de Lente Games 2021: een aantrekkelijk en gevarieerd beweegprogramma voor jongeren in de leeftijd van 8-12 jaar & 13-16 jaar. Alle activiteiten worden volgens de RIVM richtlijnen uitgevoerd.

Met uitdagende sport- en spelactiviteiten wordt de jeugd in beweging gezet. De jeugd kan kiezen uit tennis (29 april De Lutte en 6 mei Losser en Overdinkel,8-12 jaar). Honk-/softbalclinic met slagkooi (4 mei 8-12 jaar en 13-16 jaar) en een boksclinic (29 april 8-12 jaar en 13-16 jaar).

Wethouder Harry Nijhuis:
“Tijdens deze coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet kan en niet mag. Sportaccommodaties en uitgaansgelegenheden zitten nog dicht. De Wintergames waren een mooi succes en mede aanleiding om de jeugd ook in het voorjaar iets te bieden. Daarom geven we hen nu een sportieve impuls, zodat ze weer nieuwe energie krijgen om actief de lente door te komen.”

Na de meivakantie zal er ook een vervolg aan activiteiten georganiseerd worden op de woensdagmiddagen. Elke woensdag zal er onder de vlag van Funlab een leuke activiteit zijn voor jeugdigen tussen de 7 en 12 jaar oud. Deze worden georganiseerd door Fundament Losser. Een actueel overzicht van die activiteiten zijn te vinden op de website van Fundament

Doe mee aan de Lente Games 2021!