Uitleg over het project

Sport en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook gezond voor je lijf en goed voor je hart. Sporten of gewoon lekker bewegen kun je samen met je vriendjes/vriendinnetjes buiten op straat of op het speelterrein bij jou in de buurt. Veel kinderen zijn lid van een sportclub…jij misschien ook wel. Maar het kan ook heel goed zijn dat je niet aan sport doet, omdat je nog geen sport gevonden hebt die jij leuk vindt.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs in de gemeente Losser krijgen de kans om met verschillende sporten kennis te maken zonder lid te moeten worden van een sportvereniging.

Het overzicht van de sporten die worden aangeboden vind je op deze website. Je kunt kiezen uit vele verschillende sporten. Je kunt maar aan één clinic meedoen, dus je moet goed nadenken over de volgende vragen:

  • Wat wil ik graag doen? Zit mijn favoriete sport erbij?
  • Wanneer is de sportcursus? Kan ik wel op de tijd en dag wanneer het aangeboden wordt?
  • Waar moet ik naar toe? Niet altijd is de sportvereniging bij jou om de hoek. Houd daar rekening mee!

Soms kan een clinic vol zijn, dat betekent dat je een andere keuze moet maken. Aan jou nu de keuze om mee te doen, alhoewel…vraag toch nog maar aan je vader of moeder of ze het goed vinden!

We wensen je veel sportplezier,

 

Buurtsportcoaches Gemeente Losser
Jurgen Schiphorst
Niek Pothoven